Siófok környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Somogy megye » Siófok  

Siófokról röviden

A „magyar tenger”, vagyis a Balaton déli partján fekvő Siófok - a Balatonpart legnagyobb városként nem véletlen nevezik a Balaton “fővárosának” - nyaranta a déli part egyik legkedveltebb, leglátogatottabb turisztikai célpontja.

A város hangulata, programjai, az aranypart szabad strandja ide vonzza a nyaralni, pihenni vágyó embereket már hosszú idők óta. Neves íróink: Karinthy, Krúdy is szívesen töltötték itt a nyarat. A balatoni kikötők közül a siófoki bonyolítja a legnagyobb hajóforgalmat, sétahajók is indulnak innen.

Siófok központjában magasodik a város egyik jellegzetes épülete az 1912-ben épült, 45 m magas víztorony, melyet  2011-ben felújítottak. A Vasútállomás előtt az 1996-ban létesült Millenium Park tárul elénk a szökőkúttal, a Zuhanyozó nővel és a Zenepavilonnal, melyben Varga Imre szobra található Kálmán Imréről. A park nyugati oldalán található a Napóra és Varga Imre három darabos Mártírok szoborcsoport-töredéke. 
A  Hoch János köz és a Kálmán Imre sétány sarkán található a Kálmán Imre Emlékház, melyben látható a később híressé vált zeneszerző zongorája, számos használati tárgya, eredeti kottái.   
Siófok legnagyobb és legpatinásabb parkja, a 2006-ban az eredeti tervek szerint felújított 4,6 hektáros Jókai park. A helytörténészek szerint, egykor a híres siófoki lóverseny-pálya volt itt található. A park sétány felöli részén található Varga Imre Krúdy szobra, amely interaktív: mellé ülve sokan lefényképeztetik magukat.
Közvetlenül a tó partján terül el a Rózsa-liget, melyben szobor idézi fel a tó első átúszójának, Szekrényessy Kálmánnak az emlékét. A parkban ezen kívül még néhány érdekes szobor található. 

A balatoni kikötők közül a legnagyobb hajóforgalom itt zajlik. A kikötőben megforduló számos hajó között megtalálhatjuk a XIX. század nyolcvanas éveiben épült, felújított Helka és Kelén motoros hajókat, valamint részt vehetünk különféle séta-, zenés-, kirándulóhajó-programokon. A kikötő épülete előtti parkban áll a balatoni gőzhajózás 100., 125. és 150. jubileumára felállított emlékmű.

A siófoki Fő téren és a Szabadság téren gyakran rendeznek fesztiválokat, látványos rendezvényeket, folklór fellépéseket, koncerteket. Az egész Balaton legpezsgősebb éjszakai élete is található, rengeteg vendéglátó egység, szórakozóhely várja az ide látogató turistákat.

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben